NK Boomslepen in Kuiderbos

Kuinderbos - In het weekend van 25 en 26 mei vindt het Open Nationale Kampioenschap Boomslepen plaats op het terrein van Staatbosbeheer in het Kuinderbos. Dé ideale plek waar paarden, mensen en ondernemers bij elkaar komen.

Verschillende deelnemers zullen parcoursen afleggen met hun paarden en pony’s. Klein en groot, enkelspan en dubbelspan, met nu al opgaves uit Nederland en Duitsland. De deelnemers proberen de snelste tijd neer te zetten en zo min mogelijk fouten te maken in de hindernissen. De wedstrijden beginnen beide dagen om 09:00. Het belooft dan ook een gezellig weekend te worden, met gratis entree en voldoende parkeerruimte op korte afstand, verschillende stands, foodstands met lokaal eten en verkoelende ijsjes, krachtpatsers, verscheidene shows en workshops. Voor kinderen is er een springkussen.

De Fryske Boomsleper, Staatsbosbeheer en Aeres Hogeschool slaan de handen ineen om dit evenement te organiseren. Deelnemers kunnen zich nog opgeven door een e-mail te sturen naar: defryskeboomsleper@gmail.com. Let op: parkeren voor de gehele dag kost 2,-. Graag contant betalen want in het bos is geen pin.