De Ontmoeting: Sanne Roffel

ECHTEN - In de rubriek De Ontmoeting verhalen over waar mensen elkaar ontmoeten. Deze week is Sanne Roffel aan het woord. Sanne is eigenaresse van Goed Idee Events en organiseert onder andere de Miss Beauty of Friesland-verkiezing.

Wie ben je?

,,Mijn naam is Sanne Roffel, ik ben 32 jaar en ik woon in Echten. Vroeger deed ik altijd zelf mee aan missverkiezingen. Ik begon met Student of the Year. Dat ging om de brains, maar ook om de uitstraling. Ik deed ook mee aan Queen of the Netherlands, de voorloper van Miss Beauty of The Netherlands. Daar werd ik derde en ook bij Miss International. Daarom mocht ik als Miss Tourism Nederland naar Maleisië. Ik heb toen Nederland vertegenwoordigd.”

Waarom stopte je?

,,Op een gegeven moment heb je heel veel dingen gedaan en heel veel dingen meegemaakt. Voor mezelf had ik de top bereikt en vond ik het wel goed zo. Ik begon steeds meer te organiseren en vroeg mezelf ook af: ‘Kan je als organisatrice zelf meedoen?’ Ik vond van niet. Ik ben dan liever degene die er heel veel van af weet en meiden iets leert, dan dat ik zelf probeer mee te doen en tussen de meiden sta. Op een gegeven moment is het gewoon klaar.”

Hoe ben je toen missverkiezingen gaan organiseren?

,,Ik werd gevraagd door iemand van de organisatie van de Miss Beauty of the Netherlands om het zelf te organiseren in het Noorden. Ik heb daar niet lang over nagedacht en meteen ‘ja’ gezegd. Zo is het organiseren begonnen. Ik organiseerde al op de pabo en voor de klas; het organiseren van sportdagen en andere activiteitendagen. Maar dat is niet zoals dit. Om de Miss Beauty-verkiezing in Friesland, Groningen en Drenthe te organiseren, begon ik met Goed Idee Events. Dat was in 2012. Twee jaar geleden ben ik gestopt voor de klas en ik ben nu volledig met Goed Idee Events bezig.”

Hoe was het om die verkiezing voor het eerst te organiseren?

,,Ik vond het een hele leuke uitdaging. Je maakt zelf heel veel dingen mee en daar haal je uit wat je leuk en goed vindt aan die verkiezing. En de dingen die slecht gingen in die verkiezing, die probeer je te veranderen in je eigen verkiezing. Wat vooral naar boven komt, is wat voor transformatie die meiden doorgaan in ontwikkeling en zelfvertrouwen. Wat ze kunnen, wat ze laten zien en wat voor jonge krachtige vrouw ze zijn. Dat is mijn passie en mijn doel.”

Wat doe je verder naast Goed Idee Events?

,,Vanuit Goed Idee Recruitment werk ik parttime als recruiter. Ik heb een aantal vacatures die ik moet vervullen. Dat is in de branche van de elektronica en mechanica. Ook heb ik een eigen modellenbureau en ik fotografeer. Ik doe mee aan het kunstweekend Kunst en Meer. Daar stel ik vijf portretten tentoon van 100 cm bij 60 cm in Follega. Het zijn portretten van bijzondere mensen in de omgeving van het Tsjûkemar. Onder andere van Sjinkie Knegt.”

Wat vind je zo leuk aan het organiseren van missverkiezingen?

,,Het creatieve stuk. De finale, de kleding, licht, geluid en beeldmateriaal. Alles wat erbij hoort. Het is zo leuk om creatief bezig te zijn en om daarover na te denken. Maar mijn grootste drijfveer is dat je jonge onzekere meisjes ziet veranderen in jonge volwassen vrouwen. Deelname aan een missverkiezing heeft mij ook veel positiviteit gebracht, dat wil ik graag overdragen. Die meiden die groei door zien maken, dat vind ik erg leuk. Als ouders dan na de tijd naar me toekomen van: ‘Goh Sanne, bedankt wat je onze dochter hebt gebracht’. Dat is geweldig.”

Mieke van Veen