Buitenspelen op 12e Nationale Buitenspeeldag

Fryslan - In Friesland worden al 13 activiteiten georganiseerd op de 12e Buitenspeeldag van Jantje Beton. In Heerenveen gaan op 12 juni kinderen samen met ouderen allerlei Oud-Hollandse spelletjes spelen.

Daarnaast organiseren ze in Bolsward Kids Obstacle Run waarin kinderen kunnen rennen, klimmen en spelen. Dat zijn maar twee van de vele leuke activiteiten die georganiseerd worden in Friesland. Een activiteit aanmelden voor de Buitenspeeldag kan tot 12 juni via www.buitenspeeldag.nl.

Spelen is superbelangrijk

Nickelodeon en Jantje Beton willen dat kinderen meer buiten gaan spelen en organiseren daarom gezamenlijk de Nationale Buitenspeeldag en roepen speeltuinen, buurten, ouders, scholen, clubs, bedrijven, gemeenten en iedereen die spelen leuk en belangrijk vindt op om een Buitenspeeldag activiteit te organiseren.

Jantje Beton en Nickelodeon willen van Nederland één grote speelplek maken. Op woensdag 12 juni staat de 12e Buitenspeeldag voor de deur. In het hele land hebben al meer dan 548 speeltuinen, buurten, ouders, scholen, clubs, bedrijven en gemeenten een activiteit aangemeld.