Tweede wedstrijd openbotencompetitie 2019

LEMMER - De kop is er af, er is weer gezeild op de donderdagavond. Na wat meteorologische opstartproblemen bij de start van het seizoen, kon donderdag de tweede wedstrijd gezeild worden.

En er konden gelijk drie wedstrijden gezeild worden. Met een totaal van zeventien deelnemende boten was het een mooi wedstrijdveld. De wedstrijdleiding koos deze avond voor baan A, de oud-Olympische route.

In de klasse kielboten, dertien deelnemers, pakten Marc Hoogland en Willem Dijkema, Efsix, de eindoverwinning. Op de 2e plaats Edward Roos en Andre Visse, G2. 3e Louis van Leeuwen, Efsix. 4e Henk de Boer en Erik Bootsma, 16m2. 5e Lieuwe Bergstra en Roert de Jong, Efsix. 6e Willem v/d Pol en Pieter Jan, 16m2.

Bij de zwaardboten, vier deelnemers, werd het een zeer spannende strijd. Met drie Finnjollen en een Laser radiaal werd er gestreden op de meter en in de secondes.

In het totaalklassement pakte Tonny Kroes, Finn, nipt de overwinning. Met één punt verschil werd Arjenne Dijkstra, Finn, 2e. Weer met één punt verschil, op de 3e plaats, Bianca Huizinga, Laser. En Bertin Sterk, Finn, volgde daar weer met één punt verschil naar de 4e plaats.