Lemmer Ahoy eerste grote wedstrijd skûtsjesilen

Lemmer - Lemmer Ahoy 2019 is vanaf Hemelvaartsdag 30 mei tot en met zaterdag 1 juni.

Dit wordt de 37ste editie van Lemmer Ahoy, georganiseerd door Watersportvereniging de Zevenwolden. Het IJsselmeer en de baai van Lemmer vormen het strijdtoneel. Opmerkelijk is de grote belangstelling van zowel zeilers als toeschouwers voor deze eerste, grote wedstrijd in het nieuwe vaarseizoen voor zowel SKS- als IFKS-skûtsjes. De eerste start is op alle drie de dagen om 10.30 uur.

Start wedstrijdseizoen

Bij Lemmer Ahoy draait het om de krachtmeting tussen de skûtsjes van de SKS en IFKS. De strijd tussen de skûtsjes moet wel gelijkwaardig zijn. Dus varen de verschillende klassen op verschillende tijdstippen. Dat is ook nodig voor de veiligheid, omdat er aan Lemmer Ahoy veel schepen meedoen. Bovendien krijgt het publiek op de wal zo een nog beter overzicht. De competitie is vriendschappelijk, maar ook best fanatiek. Een goede start van het seizoen telt namelijk zwaar voor de schippers. Vaak gaat het om het inwerken van nieuwe bemanningsleden en de test of het materieel technisch aan de verwachtingen voldoet. De drie wedstrijddagen van Lemmer Ahoy bieden daartoe een mooie proef op de som. De skûtsjes zeilen in en rond in de baai van Lemmer. Hierdoor zijn ze vanaf de wal goed te volgen door de vele belangstellenden. Vooral de pier bij het strand is voor hen een prima uitkijkpost.

Gezellig

Aan wal vermaakt iedereen zich tijdens Lemmer Ahoy uitstekend. De skûtsjes meren vanaf 15.00 uur af bij de Vuurtorenweg. Op deze Ahoy-dagen is het extra gezellig in het centrum van Lemmer. Er is kermis en live muziek bij sommige cafés. Dat alles maakt Lemmer Ahoy tot een populair evenement, waar velen zich elk jaar op verheugen.

Palaver is om 9.00 uur bij de British Pub Lemmer. De eerste wedstrijd start om 10.30 uur. Locatie start en finish is in de baai van Lemmer en verderop in het IJsselmeer. Vanaf 15.00 uur keren de boten terug naar Lemmer. Kijk voor meer informatie op de website: http://www.zevenwolden.nl/