Zakelijk Bekeken: Jan Heida geeft antwoord

BANTEGA - In de rubriek Zakelijk Bekeken geeft een ondernemer antwoord op drie vragen. Deze week is het de beurt aan Jan Heida, eigenaar van JHenƒ uit Bantega.

Hoe zou u uw bedrijf omschrijven?

,,JHenƒ staat voor Jan Heida advies en finance. Het is mijn persoonlijke onderneming, gebaseerd op mijn persoon met mijn kennis en ervaring. Met mijn jarenlange ervaring in de financiële sector als manager, bedrijvenadviseur en financieringsspecialist beschik ik over de kennis en kunde van zakelijk financieren. Met mijn persoonlijke betrokkenheid kan ik ondernemers helpen bij hun financieringsvraagstuk.

Om een financieringsaanvraag in te dienen is het belangrijk de strategie van de onderneming te doorgronden. Dat maakt mij tot een ideale gesprekspartner en klankbord voor iedere ondernemer. Met mijn agrarische achtergrond en opleiding richt ik mij primair op de agrarische sector, maar heb bij de bank ook vele MKB-ondernemers geadviseerd.

Als adviseur kan ik ondernemers helpen bij hun zakelijke financiering. Dit door de financieringsaanvraag samen met de ondernemer digitaal aan te leveren of de aanvragen volledig te verzorgen. Maar ook in het coachen en bijstaan van ondernemer in het gesprek met zijn bank.”

Waarom bent u met uw bedrijf gestart?

,,Afkomstig van een melkveebedrijf bleef altijd de wens naar het zelfstandig ondernemen sluimeren. Na jaren via detachering werkzaam te zijn geweest werd het tijd voor wat anders. Tegelijk zie ik dat het steeds lastiger wordt om een financiering van een bank te verkrijgen en ontstaat er de behoefte naar onafhankelijk advies. Dit en mijn drive om iets voor anderen te kunnen betekenen, hebben mij doen besluiten met mijn onderneming te starten.”

Waar hoopt u over vijf jaar met uw bedrijf te zijn?

,,De strategie van mij is om in een aantal jaren een vaste klantenkring in de regio op te bouwen. Over vijf jaar hoop ik dat ik vele ondernemers verder geholpen heb met hun onderneming en een bijdrage heb mogen leveren aan het realiseren van hun ambitie.”

Meer informatie op www.jhenf.nl.