Disney jeugdzwemmarathon in Lemmer

Lemmer - De Reddingsbrigade Lemmer hield zaterdag in Zwembad Ny Sudersé in Lemmer een jeugdzwemmarathon. Aan deze marathon, met het thema Disney, namen acht verschillende teams van diverse reddingsbrigades deel.

Het startsein werd om 18.00 uur gegeven, waarna alle deelnemers meededen aan een 14 minuten durende estafette. Elk team bestond uit zeven zwemmers in de leeftijden 7 t/m 15 jaar. Vervolgens moest iedere zwemmer per toerbeurt zeven minuten zwemmen om zoveel mogelijk meters af te leggen.

Het thema Disney kwam terug in het spel tussendoor, waarbij de zwemmers als Koning en Koningin om de beurt 50 meter met een kroontje moesten zwemmen. Na een eindsprint, begon om 20.30 uur het eindspel. Hierin moesten alle teams in tweestrijd de ploegleider, oftewel Sneeuwwitje, ophalen, die op een mat aan de andere kant van het zwembad lag. Op deze manier werd Sneeuwwitje door het team, oftewel de zeven dwergen, gered. Dit onderdeel werd op tijd gezwommen. Het team wat Sneeuwwitje het snelste heeft gered, was team Lemmer 1.

Voor de einduitslag werden na de wedstrijd alle afgelegde meters bij elkaar opgeteld. De eerste plaats was voor Emmen 1 met 6.100 meter. Tweede werd Deventer met 6.000 meter en de derde plaats was voor Emmeloord 2 met 5.900 meter. Lemmer 2 behaalde met 5.600 meter een zesde plaats en Lemmer 1 een zevende plaats met 5.450 meter.

Na afloop van de marathon kregen alle deelnemers een vaantje en een bidon.