Sjongersnocht 2e prijs Open Fries Kampioenschap 2019

Joure/Bantega - Het gemengd koor Sjongersnocht uit Bantega heeft zaterdag de tweede prijs gewonnen op het concours voor zangkoren in Joure.

Dit concours met de nieuwe naam ‘Kampioen van Friesland’ wordt jaarlijks georganiseerd door de Bond van Zangkoren in Friesland. Maar liefst 21 koren, ingedeeld in 3 categorieën, hadden zich opgegeven voor dit zangfestijn wat plaatsvond in De Oerdracht te Joure. Het 25 leden tellend koor kwam uit in categorie B. Sjongersnocht startte met het vlotte inzingnummer ‘Money, money, money’ van ABBA met een arrangement van hun eigen toetsenist Hans Hanse. Als eerste concoursnummer was gekozen voor een a capella versie van ‘Stand by me’ van Ben E King, gearrangeerd door Mac Huff. Het werd gevolgd door ‘In Nije Dei’ van De Kast, wederom gearrangeerd door Hanse.

De beide concoursnummers werden beoordeeld door de tweekoppige vakjury. De leden van Sjongersnocht, die sinds januari onder leiding staan van Helga van der Wal, waren trots dat zij in categorie B als vierde hoogste van de 12 koren in die categorie uit de bus kwamen. Met een score van 200 punten werd dit gewaardeerd met een tweede prijs.