Altijd goed gekleed op Casual Friday

Dit artikel wordt u aangeboden door Overhemden.com.

Casual Friday komt steeds vaker voor in het bedrijfsleven. Het is begonnen in de 20ste eeuw. Casual Friday houdt in dat de werknemers meer keuze hebben in wat ze dragen op de vrijdag. Het is een manier om de kledingvoorschriften te versoepelen en werknemers meer vrijheid te geven. Tenslotte moet je je fijn voelen in de kleren die je draagt. Benieuwd hoe je het best kunt kleden? Waar je rekening mee moet houden? Wat je het best niet kunt doen? Lees snel verder. 

Wat kun je het best dragen? 

1. De soort broek
Spijkerbroeken zijn ideaal voor Casual Friday. Donkere spijkerbroeken zijn over het algemeen altijd goed. De donkere kleur geeft een formele uitstraling en combineert goed met andere kledingstukken. Lichte spijkerbroeken kunnen ook gedragen worden, overigens hangt dat af van het bedrijf. Het ene bedrijf is minder streng dan de ander.

2.  De schoenen
Met Casual Friday krijg je de kans om je favoriete schoenen aan te trekken naar werk. Sneakers en sportschoenen kunnen gedragen worden, maar het is afhankelijk van de bedrijfssfeer. Let er overigens wel op dat de schoenen netjes zijn. Suède schoenen zijn een veilige keuze. Het zorgt voor een business casual uitstraling dat getolereerd wordt op werk.

3.  De bovenkleding
Stem je bovenkleding af op het bedrijf. Kleding met een formele indruk blijft gewenst. Kies bijvoorbeeld voor een overhemd met een pullover. Het is een outfit dat comfortabel zit en business casual uitstraalt. Perfect voor Casual Friday.

Wat kun je het best niet dragen? 

Er zijn een aantal kledingstukken die je beter thuis kunt laten. Dit zijn:

1. Tanktops - het dragen van tanktops wordt niet getolereerd. De zichtbaarheid van okselhaar wordt ervaren als onhygiënisch en niet professioneel.
2. T-shirts - Afhankelijk van het soort bedrijf waar je werkt: werken in een T-shirt is niet professioneel.
3. Korte broeken - Afhankelijk van het soort bedrijf waar je werkt:  korte broeken zijn net zoals T-shirts niet professioneel. Het is beter om het dragen van korte broeken te vermijden. 
4. Afgetrapte schoenen -  Afhankelijk van het soort bedrijf waar je werkt: Het dragen van afgetrapte schoenen is een no-go. 

Waar moet je rekening mee houden?

Casual Friday is bekend. Toch heeft ieder bedrijf zijn eigen normen en waarden. Peil eerst de bedrijfscultuur waarin je werkt en wat je collega’s aantrekken. Sommige bedrijven tolereren bijvoorbeeld geen korte mouwen overhemden en willen dat iedereen lange mouwen draagt. Het is belangrijk dat je de vrijheid van Casual Friday niet misbruikt. Het respecteren van je werkomgeving blijft een prioriteit.