Meerdere mishandelingen tijdens Bregepop

Scharsterbrug - Tijdens de zesde editie van Bregepop in Scharsterbrug afgelopen weekend, zijn mensen mishandeld. Dat meldt de politie.

 

De slachtoffers hebben aangifte gedaan. De politie is op zoek naar bezoekers van het festival die getuige zijn geweest van de diverse mishandelingen. Mogelijk is er zelfs één en ander gefilmd. Getuigen kunnen contact opnemen met het politiebureau, via 0900 - 8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800 - 7000.

11.000 bezoekers

De zesde editie van Bregepop in Scharsterbrug dit weekend, was op een paar kaarten na uitverkocht. Bijna 11.000 bezoekers kwamen kijken naar onder andere Nick & Simon, André Hazes, The Golden Earring en The Dirty Daddies.

 

De organisatie van het tweedaagse festival kijkt tevreden terug op het evenement. ,,Het was een fantastisch feestje. Het ging super’’, zegt Hessel Faber, medeorganisator. ,,De artiesten waren tevreden en het publiek had het naar zijn zin.’’ Faber meldde dinsdagmiddag dat er nagenoeg geen incidenten zijn geweest. Alleen een verstuikte enkel en een bezoeker raakte twee tanden kwijt. ,,Hoe dat is gebeurd, weten we niet; misschien gevallen of een opstootje. Verder zijn een paar thermodekens uitgereikt vanwege de kou. In de tenten stonden extra kachels. Ook moesten we strooien omdat de dauw voor gladde platen zorgde. De Skihut barstte letterlijk uit zijn voegen. De kleinste tent op het terrein is opnieuw opgebouwd en stond snel weer vol. Maar weinig gekke dingen gehad en dat met zoveel bezoekers.’’

Rokers

Bregepop controleerde dit jaar streng op roken in de tent. Afgelopen jaar betaalden ze tienduizenden euro’s aan boetes. Volgens Faber is niemand van het festivalterrein verwijderd. Of ze ook dit jaar een boete krijgen, is nog afwachten. De NVWA heeft zich nog niet gemeld.