Jong | Sociaal Goud & JongFM op stap

De Fryske Marren - Sociaal Goud zet zich in voor het welzijn van ouderen. Bijvoorbeeld met activiteiten en een maatjesproject.

Iedereen is welkom om mee te doen en te helpen het leven van ouderen een beetje mooier te maken. Ook de jeugd. Daarom hebben stagiaires van Sociaal Goud en JongFM samen een dagje uit georganiseerd naar Burgers’ Zoo in Arnhem.

Met een personenbusje werden de ouderen door de jeugd van huis gehaald. Onderweg werd gezellig gepraat over onderwerpen van vroeger en nu. Het weer was niet best. In de stromende regen werd de route in het dierenpark gevolgd. Vooral de binnenverblijven van de dieren waren dan ook favoriet. In de vlindertuin, safari en Ocean nam de groep alle tijd. Tussendoor was er tijd voor koffie en een lunch. Op de terugreis stond de kachel op tien. Om op te warmen en droog te worden. Eenmaal terug in Joure en Lemmer scheen een heerlijk zonnetje. ‘Voor het weer kunnen het de volgende keer misschien wat dichter bij huis zoeken’, zei één van de ouderen lachend.