Henk Agricola wint het 22ste Knock-out toernooi

Oosterzee - Traditioneel begint het knock-out toernooi van biljartvereniging ‘Pommerance’ met de loting in Café Restaurant Tjeukemeer te Oosterzee . Hendrik Muurling lootte de 32 deelnemers tegen elkaar.

Op vrijdag werden de eerste partijen van de eerste ronde gespeeld in de “Hall of Fame” arena. De wedstrijd spanning was wat groter dan normaal omdat de spelers zich in het knock-out sytsteem geen slechte wedstrijd kunnen veroorloven. Op zaterdag gingen de spelers verder met de werdstrijden van de eerste rondes. Er waren partijen van 9 beurten maar ook partijen van meer dan 40 beurten. Na de eerste ronde was het spelers veld gehalveerd en 16 spelers gingen door naar de 2e ronde.

Op zondag werden de kwartfinales gespeeld. Zeven heren en een dame streden om een plaats in de finale. Na mooie en spannende partijen waren Henk Agricola en Joute Jousma de eerste twee halve finalisten. Vervolgens wonnen Gerrit Muurling en Hendrik Muurling ook van hun tegenstander. In de halve finale was Henk te sterk voor Joute en ook Gerrit won van Hendrik. Eerst werd er om de 3e en 4e plaats gespeelt. Joute won van Hendrik en werd derde in het toernooi. Toen was het tijd voor de strijd om de titel. Henk begon sterk. Gerrit kwam nog terug in de wedstrijd maar toen zette Henk een eindsprint in en won de wedstrijd en het 22ste knock-out toernooi. Geeske Jousma was de beste dame van het toernooi.

Froukje Fabriek