Foto’s | Opening Koningsspelen in Lemmer

Lemmer - De Arke was vereerd om Koning Willem-Alexander te mogen ontvangen vrijdagmorgen. De Koning opende de Koningsspelen op de school in Lemmer.

De Koning was samen met 420 leerlingen van Basisschool de Arke tijdens de landelijke opening van de Koningsspelen aanwezig bij het Koningsontbijt. Ook minister Bruno Bruins was bij de landelijke opening aanwezig. 

Richard Krajicek, initiatiefnemer van de Koningsspelen: “Ik vind het geweldig dat we met de Koningsspelen ook dit jaar ruim 1,2 miljoen kinderen laten zien hoe belangrijk en vooral leuk een goed ontbijt, voldoende water drinken en actief bewegen is. Trots ben ik op het enthousiasme en de inzet van de leraren, vrijwilligers, ouders, sportverenigingen, gemeenten en sportbonden. Dankzij hen kunnen we dit sportieve feest voor de kinderen mogelijk maken.”

Sportminister Bruno Bruins: "Leuk om te zien dat er vandaag zoveel kinderen en basisscholen plezier hebben in sport door mee te doen aan de Koningsspelen. Samen met gemeenten wordt het sportakkoord nu uitgevoerd. Onderdeel daarvan is o.a. dat er meer speelplekken voor kinderen worden gecreëerd bij scholen."

 

Aan de Koningsspelen doen jaarlijks meer dan 1,2 miljoen kinderen afkomstig van ruim 6.000 scholen mee. De Koningsspelen vinden in 2020 plaats op vrijdag 24 april.

 

Foto's: Douwe Bijlsma/Gewoan Dwaan