Stapvoets met vier tanks van Lemmer naar Luttelgeest

Luttelgeest - Het bedrijf Polem in Lemmer, marktleider op het gebied van polyester silo’s en tanks, heeft maandagavond 4 enorme opslagtanks afgeleverd bij Peters Biogas in Luttelgeest.

De indrukwekkende tanks werden door de firma Koster uit Wolvega, huistransporteur van Polem, in colonne over de weg vervoerd. De vier opleggers werden begeleid dooor vier begeleidingswagens. Waar nodig werden verkeersborden weggezet en herplaatst.De 2 tanks van 180 kubieke meter en 2 tanks van 150 kubieke meter met een diameter van maar liefst 5 meter passen namelijk niet overal zomaar langs.

Verkeerslichten

Het transport verliep daardoor stapvoets. Vanaf de Industrieweg 7 in Lemmer werd via Follega omgereden naar de A6 omdat de tanks niet langs de nieuwe verkeerslichten bij de MacDonalds konden. Op de A6 werd teruggereden naar Lemmer om via de Hopweg en langs Kuinre naar de eindbestemming in Luttelgeest te rijden. Daar kwam het transport rond middernacht aan. In de tanks wordt bij Peters Biogas medium biomassa opgeslagen.