Zorgorganisatie Patyna verkozen tot beste leerbedrijf van Fryslân

Leeuwarden - Met het opleidingsproject 'Op Stap' heeft ouderenzorgorganisatie Patyna de STAR Awards van ROC Friese Poort gewonnen in de categorie 'beste leerbedrijf'.

Marcel van der Meulen, locatiemanager bij Patyna en bedenker van het project, nam de prijs maandag 8 april in ontvangst in de Harmonie in Leeuwarden.

Via de website van ROC Friese Poort kon de afgelopen weken gestemd worden. De stemmen van het publiek telden voor 50% mee in de eindbeoordeling. Het slotstuk was een presentatie van iedere finalist. "Wij bedanken alle werkbegeleiders en betrokken partijen, die dit tot zo'n succes hebben gemaakt", aldus Marcel van der Meulen. Patyna gaat nu door naar de landelijke finale.

Over het project 'Op Stap'

Op Stap is een opleidingsproject van Patyna, Pastiel en ROC Friese Poort. De deelnemers aan het project 'Op Stap' zijn uitkeringsgerechtigden, een aantal met een achtergrond als statushouder, en vaste medewerkers van Patyna, die zich laten omscholen. Via een speciale, interne mbo-opleiding worden ze opgeleid tot zorg- en welzijnsmedewerker.

Alle 'Op Stappers' worden begeleid door een ervaren werkbegeleider, die hen in de praktijk het vak leert. Na een voorbereidende periode van drie maanden krijgen ze een leer-arbeidsovereenkomst bij Patyna.