De Ontmoeting: Gezondheidscentrum Lemsterpark

LEMMER - In de rubriek De Ontmoeting verhalen over waar mensen elkaar ontmoeten. Deze week is Geeske van Kesteren-Zonderland aan het woord. Geeske is kinderfysiotherapeut en vertelt over Gezondheidscentrum Lemsterpark.

Wie ben je?

,,Mijn naam is Geeske van Kesteren-Zonderland en ik ben als kinderfysiotherapeut werkzaam bij Fysio Lemsterpark in Gezondheidscentrum Lemsterpark. Dit centrum is in 2009 geopend. Wij zijn daar toen vanuit Fysiotherapie De Lijnbaan medische fitnesstrainingen gestart. In de loop van de tijd zijn er steeds meer huurders bij gekomen. En vanaf 2018 zitten we volledig als Fysio Lemsterpark in het gezondheidscentrum.”

Hoe zou je het gezondheidscentrum omschrijven?

,,We hebben hier multidisciplinaire behandeling voor in de zorg. De samenwerking zoals tussen fysiotherapie, diëtist, logopedie en mondhygiënist; die lijntjes zijn gewoon heel kort. Dat zorgt ervoor dat mensen op één plek kunnen zijn voor verschillende professionals. In de loop van de jaren kwamen er nieuwe huurders bij en er is nog steeds mogelijkheid voor nieuwe huurders om het aan te vullen. Dat blijft het leuke hier van het gezondheidscentrum, dat je elkaar kan ondersteunen. Onze doelgroep is heel breed; van kinderen tot ouderen.”

Zaterdag 13 april organiseren jullie een open dag, waarom?

,,Omdat we iedereen willen laten zien wat we hier in huis hebben. Je stapt zo lang je iemand niet nodig hebt, niet zo gauw binnen. Maar we krijgen uit verschillende hoeken wel de vraag of mensen eens kunnen komen kijken. Eigenlijk organiseren we het voor die groep. Iedereen is zaterdag welkom tussen 11.00 uur en 14.00 uur bij Gezondheidscentrum Lemsterpark.”

Wat is er dan allemaal te doen?

,,Alle professionals staan klaar om over hun werk te vertellen, maar er zijn ook verschillende workshops te volgen. Waaronder een workshop Redcord bij Christel Achterberg, mindfull eten bij diëtist Janneke Jansma en Meridiaan kleurentherapie bij Ab Visser. Ook kan er een gratis check bij mondhygiëniste Silvia Shire gedaan worden en kinderen kunnen een gratis poetsdiploma halen. Kindertherapeut Tineke de Jong geeft een workshop 'therapie voor het kind kan zelfs ook nog eens leuk zijn', bovendien gaat zij het boek ‘Ontspannen ouders’ verloten.”

En verder?

,,Bij de logopedist kun je tips ontvangen over interactief voorlezen en het belang van voorlezen voor de taalontwikkeling. Om dit te stimuleren wordt een boekenbon t.w.v. €25 verloot onder de bezoekers. Als bezoeker maak je ook nog kans op enkele mooie prijzen, waaronder een luxe elektrische tandenborstel of een voetonderzoek met loopanalyse door de podotherapeut. De verschillende fysiotherapeuten van Fysio Lemsterpark zijn ook aanwezig. Bij de kinderfysiotherapeut kunnen kinderen en jongeren bijvoorbeeld krachttesten doen en bij de bekkenfysiotherapeut wordt met behulp van een echo uitleg gegeven over de functie van de buikspieren. Voor de kinderen is er een kleurwedstrijd met leuke prijzen. Meer informatie is ook te vinden op www.gezondheidscentrumlemsterpark.nl.”

Waarom raad je mensen aan om te komen kijken?

,,Omdat wij een hele mooie groep aan professionals in huis hebben met heel veel diversiteit en die elkaar mooi aan kunnen vullen. We kunnen elke patiënt een hele persoonlijke benadering bieden. We hebben goede contacten met elkaar als professionals onderling, de lijntjes zijn kort. Dat maakt het gewoon heel erg fijn.”

Mieke van Veen