Sloeproeiseizoen voor heren L8 weer van start

Lemmer - Na veel geklus, aanpassingen en nieuwe riemen, waren de verwachtingen hoog gespannen voor het heren team L8 voor de eerste wedstrijd.

Traditioneel start de competitie in Weesp met “Vechten op de Vecht”. De start van de wedstrijd is in het centrum van Weesp en de finish is ook weer in Weesp ter hoogte van fort Ossenmarkt. De afstand bedraagt ongeveer 11,5 kilometer.

De omstandigheden waren goed te noemen, een matige wind met aangename temperaturen. Rond kwart over twee was het dan eindelijk zover en mochten de heren weer beginnen aan de eerste wedstrijd van het jaar. De start was gooed en de eerste kilometers werden met een gemiddelde van 8,6 km/h afgelegd. Echter de terugweg was er tegenwind en begon ook de vermoeidheid parten te spelen. Al met al werd de afstand afgelegd in 1 uur 19 minuten en 42 seconden. Dit resulteerde in een 36e plek overall en een 22e plek in de 1e klasse. Een teleurstellend resultaat. Dit heeft grotendeels te maken met de toegekende handicap. Hierover loopt nog een discussie met de overkoepelende organisatie, maar als de weerstands-waarde niet wordt aangepast voor dit seizoen, dan wordt het haast onmogelijk om een goed resultaat dit seizoen neer te zetten. Wordt vervolgd.

Meer informatie over de wedstrijd is terug te vinden op: http://www.vodv.nl/

Patrick Kuipers