Jules Sprangers en Febe Heeres naar N.K. turnen

Lemmer - Meerdere turnsters van Pegasus – Lemmer waren dit weekend actief. In Nieuwehorne werden de tweede voorronde van de Friese groep 4 wedstrijden georganiseerd. In Leusden vonden de ½ finales van de Nederlandse kampioenschappen plaats.

Tijdens de wedstrijden op zaterdag en zondag in Nieuwehorne werden successen af gewisseld met soms kleine foutjes. De ene turnster maakte voor het eerst een nieuwe acrobatische serie op vloer maar had bij andere onderdelen pech. Ook kwam het voor dat sommigen bijzonder hoog scoorden op één toestel maar op de andere onderdelen net te kort kwamen. Vooral bij keuze oefenstof niveau H bleken sommige concurrenten niet op dit niveau thuis te horen waardoor hoge eind resultaten voor de Pegasus vertegenwoordigsters niet réaliseerbaar waren. Belangrijk tijdens de wedstrijden in Nieuwehorne was weer de zichtbare goede sfeer tussen turnsters onderling en hun begeleiding van de vereniging uit Lemmer. Alhoewel bij de eindrangschikkingen geen medailles werden gewonnen werden door de Pegasus leden toch enkele goede toestel resultaten. Hiske Klompmaker werd derde bij het onderdeel vloer. Djamilla Troelstra werd tweede en derde bij respectievelijk brug en vloer. Simone Janssen behaalde de tweede plaats bij sprong en brug. Over enkele dagen zal bekend gemaakt worden welke turnsters zich gekwalificeerd hebben voor de Friese kampioenschappen.

In Leusden waren zaterdag namens Pegasus Febe Heeres, Jules Sprangers en Anniek Neve vertegenwoordigd. Deze drie meisjes hadden zich via de noordelijke voorronde ( Friesland, Groningen en Drenthe ) weten te plaatsen voor de ½ finale in de derde divisie. Een prestatie op zich. Slechts 4 tot 8 turnsters van de drie provincies hadden zich geplaatst voor deze wedstrijd. Febe Heeres turnde op zich niet haar beste wedstrijd maar wist zich in de meerkamp toch te plaatsen voor de Nederlandse meerkamp kampioenschappen. Bij het onderdeel sprong ook voor de toestel finale waarvoor alleen de drie besten zich konden plaatsen. Jules Sprangers had zich voor het eerst geplaatst voor de halve finale. In de meerkamp werd de finale nog niet behaald. Wel heeft zij zich geplaatst bij het onderdeel sprong. Anniek Neve turnt dit jaar voor het eerst als junior niveau D. Bij haar was de concurrentie bijzonder goed waardoor geen kwalificatie naar het N.K. mogelijk bleek. Gelukkig kan zij volgend seizoen nogmaals als tweede jaars junior hetzelfde niveau turnen. Josine Kruijshaar mocht op zondag in de tweede divisie haar kunnen tonen. Na de noordelijke voorronden en kwart finale is plaatsing voor de ½ finale natuurlijk een knappe prestatie. De deelname van Josine was na een ongelukje thuis onzeker geworden. Ondanks een enkel blessure turnde Josine de volledige wedstrijd. Haar eind resultaat was niet genoeg om door te kunnen stromen naar de finale.

Peter Spies