Brandweermannen De Winter en Jonkman Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Joure -Theo de Winter en Rudi Jonkman, beiden uit Sint Nicolaasga, hebben zaterdagavond een Koninklijke Onderscheiding mogen ontvangen. Zij worden daarmee Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Ze ontvangen de onderscheiding ter gelegenheid van het officiële afscheid als brandweervrijwilliger van gemeente De Fryske Marren. Burgemeester Fred Veenstra speldde beiden de versierselen op tijdens de jaarlijkse brandweerfeestavond van de korpsen Joure, Sint Nicolaasga en Langweer in de brandweerkazerne in Joure.

Theo de Winter

Theo de Winter, geboren op 14 september 1961, is lid geworden van de vrijwillige brandweer bij de post Sint Nicolaasga op 1 juli 1996. Op 31 december 2018 heeft hij afscheid genomen. De heer De Winter heeft zich gedurende een periode van 22 jaar ingezet voor de veiligheid in gemeente De Fryske Marren.

Rudi Jonkman

Rudi Jonkman, geboren op 29 mei 1961, is lid geworden van de vrijwillige brandweer bij de post Sint Nicolaasga op 1 februari 1987. Op 31 december 2018 heeft hij afscheid genomen. De heer Jonkman heeft zich gedurende een periode van bijna 31 jaar ingezet voor de veiligheid in deze gemeente.

Grote bijdrage openbare veiligheid

Beiden hebben een grote bijdrage geleverd aan de openbare veiligheid in gemeente De Fryske Marren en worden gekwalificeerd als personen die goed in teamverband kunnen samenwerken en op elk tijdstip van de dag klaarstaan voor de medemens in deze verantwoordelijke functie.