Pegasus turnsters op meerdere plaatsen succesvol

Lemmer - Op een warme zonnige dag reisden de jongste meisjes, zes, zeven, acht en negen jaar van Pegasus dit weekend af naar Oudehaske voor hun tweede plaatsingswedstrijd voor het Fries Kampioenschap.

De meisjes hadden er ontzettend veel zin in, maar vonden het natuurlijk ook wel spannend. Zodra de wedstrijd was begonnen en het eerste toestel was geturnd viel al veel van de spanning weg en hadden ze het erg gezellig en veel plezier met elkaar.

Eerste ronde

In de eerste wedstrijd turnden de meisjes netjes en wisten de oefeningen goed. Prijzen werden er in deze ronde niet behaald.

Tweede ronde

In de tweede wedstrijdronde werden op alle toestellen ook keurige oefeningen neer gezet. Fleure van Kesteren won net als bij de eerste plaatsingswedstrijd de vierde prijs bij de meisjes Pré instap 1 D5.Zowel op balk als vloer werd Fleure zelfs tweede. Fleure heeft zich als derde geplaatst voor het F.K.

Derde ronde

De derde wedstrijdronde was er bij de meisjes Pré-instap 2 D4 de tweede prijs voor Fardau Tuinier. Fardau turnde hele keurige strakke oefeningen op alle toestellen. Op brug was ze eerste, balk derde en vloer tweede. Door beide wedstrijden een tweede prijs te behalen is ook Fardau geplaatst voor het F.K. In deze categorie werd Maren Oppendijk vierde dit was geen prijs en bij de eerste plaatsingswedstrijd had Maren ook geen prijs. Toch heeft Maren zich geplaats voor het F.K. en dat is zeker verdiend, na het turnen van een zeer strakke wedstrijd met nagenoeg geen fouten.

Vierde ronde

De vierde wedstrijdronde wisten de meisjes de oefeningen op sprong, brug, balk en vloer ook goed uit te voeren. Prijzen werden er in deze ronde niet behaald.

Laatste ronde

In de laatste wedstrijdronde werd er in 4 verschillende categorieën geturnd. Wat hebben deze meisjes ook goed geturnd. In de Instap D3 deze wedstrijd geen medaille. Bij de pré instap1 D2 was er een derde plaats voor Lisa Prins. Bij de pre instap2 D2 werden mooie oefeningen geturnd met een mooie vooruitgang ten opzichte van de eerste wedstrijd, hier een zilveren medaille voor Phiene Heeres. Bij de intap D2 was hier en daar veel last van zenuwen, maar is over het algemeen zeer netjes geturnd. Hier een mooie tweede plaats voor Mirthe Jansen. Naast deze medaille winnaars wisten Kaylee de Boer (instap D3) en Mara Jansen (instap D2) zich ook te plaatsen voor het F.K.

Het Fries Kampioenschap turnen voor deze meisjes is op 18 mei in Sneek.