Zes vrijwilligers van Home-Start gecertificeerd

DFM - Zes vrijwilligers hebben donderdag de training van het project Home-Start van Humanitas succesvol afgesloten. De vrijwilligers hebben in zes dagdelen kennis opgedaan over hoe zij gezinnen waarin vermoeidheid, stress of een klein netwerk kunnen ondersteunen. De vrijwilligers ontvingen een certificaat en zijn klaar om gezinnen in Súdwest-Fryslân en De Fryske Marren te ondersteunen.

Ondersteuning bij opvoeding

In het project Home-Start bieden vrijwilligers van Humanitas ondersteuning, praktische hulp en vriendschappelijk contact aan zwangere ouders of met het jongste kind tot 7 jaar. Soms helpen zij ook met het leren kennen van de Nederlandse taal en cultuur. Gezinnen geven zelf aan op welk vlak zij ondersteuning wensen. Vrijwilligers steunen deze gezinnen een dagdeel per week door een lastige periode heen.

Op dit moment staan vrijwilligers klaar om gezinnen in gemeentes Súdwest-Fryslân en de Fryske Marren te ondersteunen. Neem voor meer informatie contact op met coördinator Karlijn Houben via 06-51311852 of k.houben@humanitas.nl of kijk op www.home-start.nl/zw-friesland/home.

Over Humanitas

De vereniging Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie. Onze vrijwilligers helpen mensen die op eigen kracht iets willen veranderen aan hun situatie. De vereniging bestaat uit vijf districten, waarbij District Noord de provincies Groningen, Drenthe en Friesland omvat. De 26 afdelingen bieden ondersteuning op het gebied van eenzaamheid, detentie, verlies, opvoeden, opgroeien en thuisadministratie.