Expert Lemmer neemt Expert Joure over: ‘Historie van bedrijven komen overeen’

Lemmer - René de Waaij en Bernadien De Waaij – Bijlholt uit Lemmer nemen op 1 april het stokje over van Expert Tymstra in Joure. Het ondernemersechtpaar opent daarmee hun derde filiaal. In Lemmer (sinds 1903) en Emmeloord (sinds 2013) hebben ze inmiddels een gevestigde naam.

Historie

De oerpake van Bernadien startte het bedrijf in 1903 op de Nieuwburen in Lemmer. Klanten konden hier terecht voor installatiewerk van bijvoorbeeld het gas en water, maar ook kachel en rijwielen. Haar pake nam daarna het bedrijf over en ging verder op de Schulpen in Lemmer, waar de huidige winkel nog steeds te vinden is. In de jaren ’70 stonden haar ouders aan het roer. In 2005 werden Bernadien en René zelf eigenaar van de winkel. In 2013 deed de kans zich voor om in Emmeloord een tweede Expert winkel te openen. En nu komt daar Expert Joure bij. Volgens Tymstra en De Waaij past de overname als een jas: beide bedrijven zijn samen ruim honderd jaar actief in de regio en de historie komt overeen.

Vertrouwde service

De vertrouwde gezichten van Expert Joure blijven er werken, zo ook Janny Tymstra, de dochter van Dick en Klaske. Daarbij blijven de service en garantie voorwaarden voor de klanten ook hetzelfde. De servicediensten worden met de overname uitgebreid. De Expert in Lemmer heeft een IT-afdeling met eigen monteur. Door het samenvoegen van alle service diensten, kunnen ze de klant nog beter en sneller bedienen op het gebied van bruin- en witgoed. De service en het assortiment op het gebied van IT en laptops in Joure wordt uitgebreid. Ook voor de aanleg en uitbreiding van Wifi netwerken, tegenwoordig steeds belangrijker, kan de klant bij de winkels in Joure, Emmeloord en Lemmer terecht. ,,Door ons inlevingsvermogen luisteren we goed naar de wensen en behoeften van onze klanten. Met onze kennis, kunde en kwaliteit verzorgen we de beste oplossing, waardoor we vertrouwen krijgen en een lange termijn verbinding met onze klanten opbouwen.’’

Expert biedt de mogelijkheid om ook online te kopen. De klant die via de webshop van Expert bestelt, schaft het product aan bij de lokale Expert. ,,Zo weet je bij wie je het koopt’’, zegt René. ,,Het is bij ons niet anoniem. Het is online dezelfde winkel als in de winkelstraat. Kortom, het gemak van online maar met dezelfde aandacht en service.’’ René en Bernadien zijn met hun teams altijd bezig met de nieuwste technieken die op de markt komen en passen de presentatie hierop op aan. Een voorbeeld hiervan is de presentatie met de nieuwste technieken, waar je met spraak de apparatuur bedient in Lemmer. ,,Elke vernieuwing willen we zo begrijpelijk en toegankelijk maken voor onze klanten,” zegt René. ,,We zoeken het product dat bij de klant past, we bezorgen zwaardere apparaten gratis op een tijdstip dat het de klant uitkomt, sluiten het aan op bestaande leidingen, nemen desgewenst het oude apparaat mee en we staan voor de beste garanties. We vertrekken pas als alles werkt. Mochten er achteraf nog vragen of hulp nodig zijn, dan komen we graag nog even langs. Want uiteindelijk geldt: als de klant tevreden is, dan zijn wij het ook.”

Brenda van Olphen