Slijtageslag om derde plaats Damclub Lemmer

Lemmer - In de onderlinge competitie nadert het kampioenschap de ontknoping. Koploper Hans Poepjes heeft een ruime voorsprong en ligt op titelkoers.

Peter Achterstraat heeft inmiddels de tweede plaats stevig in handen. Alleen de strijd om de derde plaats is nog volop aan de gang. Deze wordt nu bezet door Joop Beetsma, op de hielen gezeten door Iepie Poepjes. Afgelopen speelronde troffen ze elkaar en het werd een ware slijtageslag met als inzet de derde plaats. Door een prachtige slagzet kwam Iepie een schijf voor maar bezorgde ze Joop ook een gevaarlijke voorpost met damdreiging.

Allebei gingen ze nu vol voor de winst, echter toen Joop verkeerd dam haalde kwam hij in een nadelig eindspel terecht. Iepie kreeg een overmacht van 4 dammen tegen Joop 1 dam en 1 schijf, maar kon onder tijdsdruk de juiste winstgang maar niet vinden. Na bijna 100 zetten en met de vlag op vallen, moest Iepie tegen middernacht noodgedwongen alsnog in een remise berusten.

Bouke van der Werff speelde een uitstekende partij tegen Peter Achterstraat maar kwam in het eindspel net een zet tekort en verloor nipt.

Overige uitslagen onderlinge competitie :

Geert van der Molen – Willem Akkerman 2-0

Feike Muurling – Jan Visser 1-1

Jaap Oosterdijk – Andries de Ruiter 2-0

Barteld Kortstra – Gabe Heijboer 1-1