Muziek in Lemster kerk

Lemmer - Komende zomer tijdens de openstelling van een 250 kerken in Friesland, in het kader van Tsjerkepaad, staan de deuren van de Rooms Katholieke- en Hervormde kerk in Lemmer ook open.

De openstelling is in de periode van 6 juli tot en met 14 september elke zaterdag van 13:30 uur tot 17:00 uur. Op zondag 15 september is er een klassiek concert als afsluiting. Op die zaterdagen is in de Hervormde kerk om 15.00 uur een muzikaal moment van ongeveer een half uur. Verschillende muzikanten brengen hun passie ten gehore. Zo wordt er gezongen en gespeeld op onder andere orgel, viool, en verschillende blaasinstrumenten.

De vrijwilligers van Tsjerkepaad en de stichting Oud Lemmer zijn er in geslaagd het programma weer grotendeels samen te stellen, maar er zijn nog plekjes vrij. Aanmelden kan door te mailen naar info@oudlemmer.nl.

Op zondag 15 september is er, om 15:00 uur in de Hervormde kerk een afsluitend concert, met verschillende muziek stijlen, variërend van laagdrempelige klassieke muziek, orgel, zang et cetera.

Voor live beelden van Lemmer wordt verwezen naar de site www.webcamlemmer.nl en voor meer info en het zomer programma in onder andere de kerk kijk op www.oudlemmer.nl