Bowlen voor jonge mantelzorgers

DFM - Het is weer tijd voor een FUNdag voor de jonge mantelzorgers in de gemeente De Fryske Marren en Heerenveen.

Op vrijdag 12 april, van 16.45 – 20.00 uur, georganiseerd door Miks welzijn en Caleidoscoop. Ze gaan bowlen, lekker eten en bijkletsen in Joure, bij Partycentrum & Zalencentrum ’t Haske.

Jonge mantelzorgers

Kinderen van 10 jaar of ouder waarbij iemand thuis iemand ziek, gehandicapt of verslaafd is, is een jonge mantelzorger. In veel gezinnen is er iemand ziek, gehandicapt of verslaafd. Dat komt vaker voor dan je denkt. Het overkomt plotseling, bijvoorbeeld als de ouder een ongeluk krijgt of ernstig ziek wordt. Of je groeit er mee op, bijvoorbeeld als de zus een handicap heeft.

Het kind helpt vanzelf extra veel mee. Hij of zij houdt meer dan anderen rekening met thuis. Ze voelen zich misschien minder vrij dan leeftijdgenoten. Dat bij elkaar heet mantelzorg. Jonge mantelzorgers kunnen veel aan. Ze zijn het gewend en ze staan gewoon klaar voor de familie. Daar kunnen ze best trots op zijn. Maar dat zegt nog niet dat ze het er altijd gemakkelijk mee hebben. Voor een jonge mantelzorger is het ook wel eens (te) veel.

Deelname is gratis

De deelname aan de FUNdag is gratis. Voor eten en drinken wordt gezorgd. Het enige wat de mantelzorger hoeft te doen is zich aanmelden en van de partij te zijn. Voor eten en drinken wordt gezorgd. Aanmelden kan via fbekius@miks-welzijn.nl of bellen naar 0513-414593. Ook kinderen die (nog) niet bij Miks welzijn zijn ingeschreven als jonge mantelzorger, kunnen zich aanmelden.