Pegasus turnsters in meerdere plaatsen succesvol

Lemmer - Een grote afvaardiging van turnvereniging Pegasus nam afgelopen zaterdag 23 en zondag 24 maart in meerdere plaatsen deel aan turnwedstrijden. In Nieuwehorne waren liefst 23 turnsters van de Lemster vereniging actief. In de categorieën F tot en met C werden bijzonder goede resultaten geboekt.

Tijdens deze wedstrijden werd duidelijk dat hoge resultaten vooral door technisch goed turnen realiseerbaar zijn. Bij de de onderdelen balk en vloer speelden mooi uitgevoerde choreografieën ook een belangrijke rol bij het behalen van de hoge scores. Enkele turnsters turnden met succes nieuwe elementen in hun oefening. Ook hadden sommigen wat pech tijdens de wedstrijden in Nieuwehorne. Toch mogen de turnsters en hun trainersgroep terug kijken op een geslaagd weekend.

Uitslagen

Eerste plaats: Doortje Verschoor, jeugd F

Tweede plaats: Michelle Nijensteen, senior F, Baukje Heijboer, junior E en Roos Prins, jeugd F

Derde plaats: Anniek Neve, junior D, Kyra Postma, junior F en Febe Heeres, jeugd N4

Helmond

Op zaterdag werden in Helmond de kwartfinales van de Nederlandse Kampioenschappen in de tweede divisie georganiseerd. Via de noordelijke voorronden hadden Josine Kruijshaar en Rineke Haarsma zich voor deze wedstrijden in Noord Brabant gekwalificeerd. Ondanks een missertje van beiden op balk hebben de junioren op C niveau zich geplaatst voor de halve finales.