Reünie Dickens 2018 goed bezocht

LEMMER - Het Woudagemaal in Lemmer was zaterdag het decor van een reünie van het Lemster Dickens Festijn 2018. Meer dan 160 vrijwilligers kwamen op de reünie af en werden door Stichting Lemster Dickens Festijn bedankt voor hun inzet.

De reünie stond in het teken van gezelligheid, elkaar ontmoeten en sfeer proeven, maar ook meedenken voor aankomend Lemster Dickens Festijn 2019. Een aantal vrijwilligers kropen voor de gelegenheid weer in hun Dickens kostuum en rol.

Heelsmeester Craeck en zijn assistent Doosje waren druk in de weer met het registreren van de vrijwilligers. En de geest uit Ghost Alley zorgde voor geestige momenten onder de bezoekers. Ook was er muziek; koor Sjongersnocht en accordeonist Jan Veeneman maakten de middag levendig.

Op het doorlopende programma werd enthousiast gereageerd. Veel vrijwilligers namen deel aan een rondleiding door het gemaal of aan de theaterworkshop. De Dickens aftermovie werd getoond en de kinderen waren actief met circuscapriolen. Voor de invulling van Dickens 2019 werden veel ideeën opgehaald.

Sinds 2018 geeft Stichting Lemster Dickens Festijn invulling aan het evenement. Het stichtingbestuur bestaat uit drie leden: Meine van der Bijl, Piet Smits en Hans van Delft. Hans heeft samen met de andere bestuursleden de structuur van de nieuwe stichting zorgvuldig neergezet en vindt het nu tijd om het stokje over te dragen aan een nieuwe voorzitter. In de komende weken wordt de voorzittersrol van Hans van Delft overgedragen aan Wiebe van de Lageweg.