Dammer Jan Visser verrassend Bekerkampioen

LEMMER - De finale van het Bekertoernooi bij Damclub Lemmer tussen Jan Visser en Bouke van der Werff kende een verrassende ontknoping.

Bouke, die als favoriet van start ging, bouwde een sterk centrum op, dus moest Jan noodgedwongen in de omsingeling. In een gecompliceerd eindspel met elk een dam en meerdere schijven op het bord, wist Jan verrassend toe te slaan. Hij is nu de nieuwe winnaar van de Lemster Bokkingbokaal, die hij op de slotavond in ontvangst mag nemen.

In de onderlinge competitie bood Gabe Heijboer uitstekend partij tegen topspeler Geert van der Molen. Meestal gaan de ‘mindere goden’ in het eindspel alsnog de bietenbrug op, maar dit keer steeg Gabe boven zichzelf uit door Geert te bedwingen en pakte zo een dik verdiend punt.

Barteld Korstra, die inmiddels de eerbiedwaardige leeftijd van 89 jaar heeft bereikt, blaast nog altijd volop zijn ‘dampartijtje’ mee. Dit keer wist hij tegen de sterk spelende Jaap Oosterdijk op fraaie wijze een remise af te dwingen.

Koploper Hans Poepjes had een zware avond tegen Joop Beetsma en kwam positioneel verloren te staan. Op miraculeuze wijze wist Hans door een ‘Houdini-act’ alsnog aan een nederlaag te ontsnappen.

Overige uitslagen onderlinge competitie:

Zwaantje van der Werff – Peter Achterstraat 0-2

Andries de Ruiter – Willem Akkerman 0-2

Jelle Jellesma – Marjan Rutgers 2-0