Nordic Walking-groep Stokrinners De Fryske Marren zoekt uitbreiding

Sint Nicolaasga - Nordic Walking-groep Stokrinners De Fryske Marren bestaat sinds 2011. In de gemeente De Fryske Marren is de groep op zoek naar actieve 50-plussers die houden van een gezonde en sportieve uitdaging.

Dit in de vorm van een wekelijkse Nordic Walking wandeling van ongeveer 1,5 uur op recreatief niveau. De hoofddoelen zijn sportieve activiteit en genieten van de bosrijke omgeving.

Deze wandeling vindt iedere dinsdagmorgen plaats in het Huisterheide bos nabij Sint Nicolaasga. Deelname is kosteloos, vrijblijvend en geheel voor eigen risico. Er wordt gestart om 10 uur vanaf de parkeerplaats bij restaurant Hjir Is ‘t te Huisterheide. Hier komt iedereen op eigen gelegenheid of carpoolend naar toe.

De groep bestaat thans uit 15 personen van diverse leeftijden. Daarvan lopen er per wandeling het hele jaar door gemiddeld 10 personen mee.

Enige ervaring met de techniek van het Nordic Walken is gewenst. Hoewel er geen les gegeven wordt, kan er tijdens de wandeling op verzoek wel beperkt advies gegeven worden.

De organisatie en begeleiding vindt plaats door Andries en Celestine Schotanus. Voor vragen of informatie kan men bellen op telefoon 0513-852418 of een e-mail sturen naar cenasoest@hotmail.com.