Glemmer Beach festival maakt eerste drie headliners bekend

LEMMER - Het driedaagse strandfestival Glemmer Beach viert dit jaar van 22 tot en met 24 augustus haar tiende editie. Het festival maakt vandaag de eerste namen bekend: de Engelse reggae- en popgroep UB40, de Belgische Clouseau en singer-songwriter Nielson.

De organisatie kondigt met trots aan dat op donderdag 22 augustus de populaire band UB40 uit Birmingham op het podium staat. De huidige band bestaat uit de muzikanten Ali Campbell en Astro. De band is onder andere bekend van de hits ‘I got you babe’, ‘Sing our own song’ en ‘Red Wine’.

,,Het festival bestaat dit jaar 10 jaar en dus werd het tijd voor een internationale artiest. UB40 stond al enige tijd op ons verlanglijstje en past perfect bij de sfeer en ambiance van het festival”, aldus medeorganisator Henk Slump. De bekende band staat vier keer in de Top2000 en treed dit jaar op in een bijna uitverkocht Ziggo Dome.

De Belgische popgroep Clouseau treedt vrijdag 23 augustus op tijdens het festival. De groep werd in 1984 opgericht en scoorde diverse hits, waaronder ‘Daar gaat ze’, ‘Louise’ en ‘Passie’.

De zaterdagavond wordt onder andere afgesloten door niemand minder dan singer-songwriter Nielson. De zanger deed in 2012 mee aan de talentenjacht De beste singer-songwriter van Nederland waarna hij vervolgens scoorde met zijn hit Beauty & de brains. Daarnaast heeft Nielson diverse populaire hits, waaronder ‘Sexy als ik dans’, ‘Diamant’ en ‘IJskoud’ en was hij finalist van bij Wie is de Mol?.

De ticketverkoop is dinsdag 19 maart van start gegaan. De organisatie biedt diverse entreetickets aan, waaronder een dagticket, passe-partout, BBQ on the Beach ticket of een VIP arrangement. Een passe-partout is tevens geldig voor Family Glemmer op zondag 25 augustus.

Het driedaagse festival vindt plaats op het strand van Lemmer van 22 tot en met 24 augustus. Het festival biedt diverse podia, nationale en internationale artiesten, entertainment, een prachtig uitzicht over een IJsselmeer en een relaxte sfeer.

Tickets zijn te verkrijgen via glemmerbeach.nl of bij de Jumbo supermarkt in Lemmer.