Foto’s | Achtste editie Lemster Muzyk Feest

LEMMER - Het 8e Lemster Muzyk Feest werd zaterdagavond gehouden. Het publiek, dat in grote getale gekomen was, kreeg optredens van Crescendo, de Lemster Wiven, het Lemster Shantykoor en popkoor Poptoan.

De gastartiesten waren dit jaar Gerrit Breteler en zijn pianiste Clara Rullmann. Het programma was afwisselend en veelzijdig.

Crescendo opende de avond met ‘Un poco Espagnol’ en begeleidde Gerrit Breteler met het Jûnsliet. Poptoan zong over o.a. Mr. blue Sky, het Lemster Shanty koor over de Seemansleafde en de Lemster Wiven vonden het ‘good to see you’. Gerriet Breteler zong met zijn stem onder meer ‘De Jûn’. Als laatste stuk voor de pauze werd door Jannie Brandsma en alle koren Gerrit Bretelers ‘Oer him’ gezongen.

Na de pauze speelde Crescendo Brilliant Beatles en de TV Quiz, waar iedereen bekende melodieën in kon herkennen. Poptoan waagde zich o.a. aan het Frans met ‘Non, non rien a changé’, de Lemster Wiven vermaakten de zaal met mannen achter de rode lichten in Amsterdam en het Lemster Shantykoor zong over Sailor’s prayer. Gerrit Breteler ontroerde met Keanske en de avond werd gezamenlijk afgesloten met een stuk van Gerrit; Katarsis.

De toegift was net zo overweldigend. Gerrit en Jannie zongen samen het bekende lied Hallelujah en alle koren en de zaal zongen het refrein mee.