Lemster skûtsje derde op eigen water

Lemmer

Het Lemster Skûtsje is derde geworden op eigen water in de Lemster Baai. Daarmee staat het schip van Albert Visser en zijn bemanning op de vierde plek in het klassement met 29 punten.

Het verschil met de nummer twee en drie is klein: 1.3 punt en 2.1 punt. 'Wij gingen als vierde over de finishlijn, maar omdat Akkrum eruit lag door een bakboord stuurboord situatie, schoven wij een plekje op', zegt schipper Albert Visser. 'Wij gingen gelijk wel goed om de ton. Daarna hadden we een loefduel, kozen de vrije wind en kwamen op de derde plek uit. Uiteindelijk scheelde het met Grou maar vijf seconden.' Vandaag was de wedstrijd voor eigen publiek. Dat geeft volgens Visser wel een beetje spanning. 'Je weet dat er voor zestig procent Lemsters op de kade zit. Ze zijn hier voor jou. Ze leven met je mee. Dat is wel heel mooi.' Een podiumplek wordt volgens de schipper wel moeilijk. 'Het wordt een hele dobber. Maar vierde wil ik niet weer worden. Dat boek heb ik al uit!' Het skûtsjesilen trok woensdag zoveel publiek, dat de afritten op de A6 naar Lemmer af zijn gezet. Het verkeer werd met testkarren omgeleid. https://twitter.com/SKSskutsjesilen/status/897820837079912448

Auteur

Brenda van Olphen