'We moeten de kop ervoor houden'

Lemmer

'We moeten de kop ervoor houden'. Schipper van het Lemster Skûtsje Albert Visser zeilde als achtste over de finish vrijdag op Elahuizen. Een plek waar hij niet tevreden mee is.

'Het was een wedstrijd met hobbels', legt de schipper uit. 'Het eerste kruisrak ging niet zoals ik wilde. We gingen de verkeerde kant op en door die fout als laatste om de boei. Onderweg ging de onderlijkstrekker stuk. Die houdt het zeil op spanning bij de giek. Het was heel jammer.' Visser heeft de moed nog niet verloren; volgens hem is nog van alles mogelijk. 'We moeten rustig blijven. We hebben allemaal weleens een slechte dag en dit was de onze. We moeten de kop ervoor houden', zegt hij. De voorspelling voor morgen bevalt hem wel. Met windkracht 4/5 heeft Visser er alle vertrouwen in. 'En het IJsselmeer is prachtig om op te varen.' Het Lemster Skûtsje staat nu als derde in het klassement. Het verschil met de nummers één en twee is minimaal: 1,2 en 1,1 punt. De laatste keer dat Lemmer kampioen werd was in 1988. Schipper Jelle Reijenga haalde tot tweemaal toe (1986 en 1988) de kampioenswimpel naar Lemmer.

Auteur

Brenda van Olphen