'Wat we ook doen, we doen het nooit goed'

JOURE

'Wat we ook doen, we doen het nooit goed'. Schipper van het Jouster skûtsje Dirk Jan Reijenga zit met de beslissing van de SKS in zijn maag. Het tegen de afspraak in hoger bevestigen van de zeilval, kan hem morgen noodlottig worden.

Zaterdag kreeg de Oeral Thús 21 niet aftrekbare strafpunten voor het overschrijden van de orginaliteitsregels van de SKS. Wordt de mast niet aangepast, dan mag het skûtsje niet deelnemen aan de wedstrijden van 2017. 'Nee, dit slaapt niet zo lekker', zegt de schipper zondagochtend. 'Het is echt een dilemma. Want gaan we veranderen? Of laten we het zo? We gaan vanmiddag met de bemanning om tafel om een beslissing te nemen. Ik wil kijken hoe iedereen erin staat. En dan neem ik een beslissing. Maar het is allemaal zeer teleurstellend'. Volgens de schipper zal het binnen de vereniging opgelost moeten worden. Een kans ligt op de algemene ledenvergadering van de SKS. 'Maar dat duurt nog even voordat die plaats vindt.' Of de Stichting Skûtsje Haskerlân er een zaak van maakt, durft Reijenga niet te zeggen. zie ook: SKS sanctioneert skûtsje Oeral Thús

Auteur

Brenda van Olphen