Pegasus turnsters naar NK turnen

Lemmer

In Bellingworde zijn op 1 en 2 april de halve finales van de Nederlandse kampioenschappen turnen in de derde en tweede divisie gehouden.

Via de noordelijke kampioenschappen (Groningen, Friesland en Drenthe ) hadden Febe Heres, Tessa van Koningsbruggen, Marije de Jong en Marijke Geertsma zich gekwalificeerd voor de halve finales op 1 april.

Voor Febe ( pupil 1 N3 ) en Tessa ( jeugd E ) is dit seizoen de eerste ervaring op landelijk niveau. De kwalificatie voor de halve finale mag zeker al als een prestatie gezien worden. Door onder andere de nieuwe indrukken van een landelijke wedstrijd en wat foutjes bij balk werden geen hoge rangschikkingen behaald. Toch mag deze wedstrijd als een goede ervaring bekeken worden.

Marije de Jong, jeugd niveau E, turnt dit seizoen voor het tweede jaar in de 3e divisie. Marije turnde in Bellingwolde een fantastische wedstrijd. Bij het onderdeel vloer werd zelfs een 1e plaats behaald. Het punten totaal gaf voor Marije de kwalificatie voor de Nederlandse kampioenschappen in de meerkamp met daarnaast een plaats in de toestel finale bij het onderdeel vloer. Marijke Geertsma, senior niveau C, turnde een gedegen wedstrijd. Door onder andere het missen van een samenstelling eis bij balk werd de kwalificatie voor het landelijke kampioenschap gemist.

Op 2 april zijn de wedstrijden in de 2e divisie gehouden. Daarbij Rineke Haarsma als jeugd niveau D. Rineke turnde een bijzonder goede wedstrijd met als hoogte punten de onderdelen sprong en vloer. Het punten totaal van haar leverde een kwalificatie voor de Nederlandse kampioenschappen op.


Auteur

Redacteur