Carnaval bij de Leut d'elvers uit Rutten

RUTTEN

Op zaterdag 25 Februari openen de leutdelvers uit Rutten het carnavalsweekend weer. Dit jaar staat de raad van 11 onder leiding van Prins Mut Flower power en zijn adjudant Jan Gerrit.

Op de zaterdag wordt er afgetrapt door middel van de optocht. Vele deelnemers met uiteenlopende creaties, verrassen ieder jaar het toegestroomde publiek weer. Grote versierde wagens afgewisseld met loopgroepen en blaaskapellen trekken door de straten. Aansluitend wordt het kindercarnaval gevierd, onder leiding van de jeugdprins met zijn raad en de dansmariekes. Samen met de ouders, opa's en oma's en overige familie maken zei er echt hun carnavalsmiddag van. Op de zondagmiddag begint het Matinee, deze middag en avond die in het teken van het thema “flower Power” wordt gehouden, staat bekend als verrassend en erg gezellig. Maandag avond Groots carnaval waarbij vooral de jeugd in grote getale aanwezig is. De Dinsdag is de afsluitende avond, waarbij de winnaars van de optocht bekend worden gemaakt, en met zijn allen het carnaval nog even lekker afsluiten. Dit alles wordt het hele weekend gevierd in het Leuthol de Stiepe.

Auteur

Brenda van Olphen