Agenda | Programma JazzSunday 2017

LEMMER

In 2016 was Lange Piet aan de Langestreek de ‘redder’ van Jazzsunday in Lemmer. De organisatie kon geen gebruik meer maken van De Wildeman.

Traditiegetrouw opent jazzorkest Leoville het nieuwe jaar en wel op 8 januari. Blazers, een complete ritmesectie met een breed scala aan stijlen: swing, ballads, evergreens, blues en met natuurlijk zangeres Monique Mase, die op overtuigende wijze laat horen dat al die prachtige songs, ook in het Fries, terecht niet versleten zijn. Op 5 februari speelt Graenzz uit Leeuwarden. De bezetting is: zangeres Saakje Zijlstra, gitarist Hans de Vries, bassist Albert Smit, saxofonist Hans Ritman, fluitist Eric de Waal en drummer Rudolf Spijkerman. Behalve de jazz standards bestaat het repertoire uit latin jazz nummers. Daarnaast speelt Anthony Long, allround zanger-gitarist, ook een set: muziek van Stevie Wonder, Ray Charles en Billy Joel. In de maand maart, op de 5e, komt Fons van Hove met JaZZapp de jazzliefhebbers verblijden. Muzikanten uit Flevoland, die jazz en improvisatie combineren met eigentijdse muziek. Fons van Hove, saxofoon en gitaar; Sjoerd van Dijken; Ad van der Kolk en Gerard Boontjes. Marieke Cannegieter zorgt met haar stem in een verbindende stijl voor een warme klankkleur. Als afsluiter van dit jazzseizoen komt via Stichting Jazzin Groningen op 2 april het Diederik Idema kwartet. Bekend van eetcafe De Smederij – elke dinsdag 22.00u – JAZZ & SESSIONS. Hier zorgt al 25 jaar Diederik dat in de Smederij docenten en studenten kunnen jammen (vrij improviserend samenspelen). Hij is daarnaast docent Piano lichte muziek, organiseert en produceert de Groningen-Oldenburg Jazz Express. Deze middag bestaat het kwartet uit: Rene van Astenrode- vibrafoon, Ceds Bouwsma – bas, op drums Dennis Elderman en Diederik op keyboard.

Auteur

Brenda van Olphen