Heel Leutdelversland Bakt in Rutten

Rutten

Tijdens Prinsenbal, zaterdag 12 november vanaf 21.00 uur in De Stiepe in Rutten, gaan de Leutdelvers in Heel Leutdelversland Bakt op zoek naar de meest getalenteerde thuisbakker.

Gedurende de afgelopen 8 weken hebben de 11 amateurbakkers het in verschillende voorrondes tegen elkaar opgenomen: Wie wordt de beste koekebakker van Leutdelversland? Onder toeziend oog van de professionele jury worden de bakfanaten getest op alle disciplines binnen de bakkerswereld; van meringue tot appeltaart, van brood tot hartige taart. De jury bestaat uit een meester patissier en een succesvol culinair publicist. Alle creaties van de amateurbakkers worden door dit kritische en perfectionistische duo beoordeeld. Deze meester is de steun en toeverlaat voor de bakkers in deze spectaculaire grande finale op 12 november aanstaande in Leuthol de Stiepe. En de publicist weet te vermelden dat Leutdelversland een zeer rijke baktraditie heeft: van Leutertaart tot Schuimpjes en Biersmurfersbrood. Uiteindelijk willen de Leutdelvers heel de Noordoostpolder aan het bakken krijgen. Heel Leutdelversland Bakt is dé Finale in het jubileumjaar van de Leutdelvers. De 6 beste koekebakkers die uit de voorrondes naar voren gekomen zijn zullen strijden voor de eervolle titel:

Auteur

Brenda van Olphen