Fotoreportage | Griezeltocht Lemstervaart Sprookjes met een twist

Lemmer

Een 173 kinderen gingen zaterdagavond op pad voor de jaarlijkse griezeltocht in de Lemstervaart. Een paar uur lang hoorde iederen gillende kinderstemmen uit alle hoeken van de wijk komen. Een avond vol griezelplezier, mede mogelijk gemaakt door meer dan 60 vrijwilligers.

Sprookjes met een twist Onderweg ontmoetten de deelnemers het meisje zonder handen, Goudlokje, de Witte Wieven, Belle en het Beest en de vogelverschrikkers. Verdwaalden ze in de mist bij de Ridders zonder hoofd. Werden ze geholpen bij het oversteken door Quasimodo en de Rattenvanger van Hamelen. Kregen ze een snoepje van de heks van Hans en Grietje. Ook kwamen de deelnemers terecht in scènes als de theeparty van de Rode koningin en de ontmoeting tussen Captain Hook, Tinker Bell en Peter Pan. En wie heeft er niet genoten in het café van Holle Bolle Big? De drie biggen hebben eindelijk de wolf te grazen genomen. Voor sommige kinderen was het schrikken, anderen vonden het helemaal niet eng. Tenminste, dat zeggen ze. Het was in ieder geval weer een groot succes en volgend jaar het 10-jarig jubileum van de griezeltocht in de Lemstervaart. Meer foto’s van de tocht zijn te vinden op www.wijkverenigingdesteiger.nl/griezeltocht2016. Zie ook: Spokentocht Bantega

Auteur

Brenda van Olphen