Foto | Woudagemaal onder stoom

Lemmer

IJs en weder dienende zal het monumentale stoomgemaal van dinsdag 18 tot en met donderdag 20 oktober aanstaande in werking te bewonderen zijn.

Wetterskip Fryslân brengt het Ir. D.F. Woudagemaal onder stoom om het bedienende personeel in de praktijk op te leiden en zo de bedrijfsvoering van het stoomgemaal te kunnen garanderen. Belangstellenden zijn deze dagen tussen 10.00 en 17.00 uur van harte welkom in het grootste nog werkende stoomgemaal ter wereld. Een unieke kans om dit UNESCO Werelderfgoed in werking te bekijken. Rabobank Museumkidsweek In het kader van de Rabobank Museumkidsweek biedt het bezoekerscentrum Woudagemaal speciale rondleidingen voor kinderen tussen de 5 en de 12 jaar. Op woensdag 19 oktober zijn om 11.00 uur en om 15.00 uur de eerste twee kinderrondleidingen gepland, op deze dag is het Woudagemaal onder stoom! Een week later vinden de kinderrondleidingen plaats op dinsdag 25 t/m vrijdag 28 oktober, om 11.00 uur. Kinderen die hier aan meedoen krijgen een gratis doeboekje.

Auteur

Brenda van Olphen