Culinaire levensloop van wieg tot graf

LEMMER

In het Dienstencentrum Senioren in Lemmer wordt op 1 november de dialezing ‘Culinaire levensloop van wieg tot graf’ gegeven voor Carolina Verhoeven. De lezing begint om 14.00 uur.

Het thema is Van de wieg tot het graf, van voorjaar tot winter en van zaaien tot oogsten. Alle gebruiken van de culinaire cyclus komen daarbij aan bod, beginnend met het flierefluitje bij de geboorte tot de krakeling bij een begrafenis die door zijn oneindige vorm een symbool is voor het eeuwige leven. Carolina Verhoeven is oprichtster van het Culinair Erfgoedcentrum en de Academie Culinaire Historie in Appelscha en pleitbezorgster van het bewaren van oude culinaire gebruiken, waaronder conserveringstechnieken als wecken. Ook is zij wetenschappelijk actief op het gebied van nieuwe ontwikkelingen in de conservering van voeding. Ze is geïnteresseerd in alles wat met het bereiden van voedsel te maken heeft, vooral in de keuken van het platteland. Ook de verborgen verhalen achter keukengerei hebben haar speciale aandacht. Aanmelden voor de lezing kan tot 29 oktober bij Bert Schotanus, telefoonnummer 0514-563566 of J. A. Venema, telefoonnummer 0514-561937 ).


Auteur

Redacteur