Agenda | Programma vrijdag Nazomeren in Lemmer

Lemmer

Er staat heel wat te gebeuren in Lemmer met het Nazomeren.

Visserman aken zeilwedstrijd Locatie : In de baai van Lemmer Organisatie : Stichting de Vuurtoren en de zeilvereniging de Zevenwolden Start :12:00 uur Einde :16:00 uur Een tiental zogenaamde Visserman aken hebben een onderlinge zeilwedstrijd. De wedstrijd wordt gehouden in de baai van Lemmer waarbij een wedstrijdboei komt te liggen ter hoogte van de Vuurtoren in de Werkhaven. De wedstrijd is goed te volgen vanaf de pier in het verlengde van de Vuurtorenweg. Bij binnenkomst in de sluis is er muzikale omlijsting. Monumentale schepen Locatie : Binnenhaven, Dok langs de Langestreek en Kortestreek, bij de Lemstersluis. Organisatie : Vereniging Oude Glorie, Zee Kadetten Korps Lemmer, oude sleepboten, Stichting Oud Lemmer. Start : vanaf 12:00 uur meren de eerste boten af. : zaterdag 10 september zijn de schepen ook nog te bewonderen. Verschillende monumentale bakdekkruizers, een nog werkende baggermolen, de Lemmer 50, oude zeilboten, verschillende oude sleepboten, kotters, vissersboten en diverse aken liggen afgemeerd in het centrum en kunnen zo bewonderd worden van de kant. In de avonduren zijn de boten in het Dok feestelijk verlicht. Rondvaart met Stoom Sleepboot Maarten Dit jaar voor eerst, bestaat ook de mogelijk met een originele stoomsleepboot de Maarten tegen een kleine vergoeding een rondvaart te maken op het IJsselmeer. De stoomsleepboot ligt afgemeerd aan de Vuurtorenweg terhoogte van de Lemster Baai. Een unieke mogelijkheid om op een andere wijze met stoom in aanraking te komen. Bijeenkomst Stichting Dorpsbehoud Locatie : Hervormde kerk Lemmer (ingang Lijnbaan) Start : vanaf 19:30 uur inloop; 20:00 uur aanvang. In de hervormde kerk (ingang Lijnbaan) is de jaarlijkse bijeenkomst van de stichting Dorpsbehoud Lemsterland. Tijdens de bijeenkomst waarin ook stil gestaan wordt bij het 10-jarig bestaan van de Sticht Dorpsbehoud Lemsterland, wordt de “Lemster Bokking” uitgereikt aan een persoon voor de bijzondere inspanning voor het behoud of herstel van een historisch dorpsgezicht in Lemmer. Tevens is er een inleiding door Adema architecten over het ontwikkelen van Lemmer vanuit een historisch perspectief met als titel: WAT IS WAARDE ? Het geheel wordt afgewisseld met muziek van “Marte Koster Kwartet”. Inloop vanaf 19:30 uur ontvangst met koffie, aanvang bijeenkomst 20:00 uur. Een netwerk bijeenkomst om met elkaar de belangen van dit onderwerp eens te bespreken. Film op zeil Locatie : Visserman aan de Kortestreek Tijd; : vrijdag en zaterdag om 21:00 uur Oude historische films worden op een zeildoek getoond op het water, waarbij de herinneringen uit het verleden herleven.

Auteur

Brenda van Olphen