Agenda | Werelderfgoed weekend

Lemmer

Nederland kent tien UNESCO werelderfgoederen die stuk-voor-stuk iets vertellen over de geschiedenis, de architectuur, het watermanagement, de identiteit en de unieke landschappen van Nederland. Op 10 en 11 september 2016 organiseren de werelderfgoederen in Nederland, verenigd in de Stichting Werelderfgoed Nederland, een Werelderfgoedweekend onder het motto: Ons Werelderfgoed is wereldberoemd, binnenkort ook in Nederland!

Woudagemaal Met werelderfgoed tourbus kan er zaterdag heen en weer gereisd worden tussen IR. D.F. WOUDAGEMAAL en het voormalig vissersdorp Lemmer waar volop activiteiten zijn met oude auto’s, tractoren en monumentale schepen, zoals Lemsteraken en kotters. Schokland Op Schokland wordt de huidige expositie van Rolina Nell en Guda Koster extra onder de aandacht gebracht. Beide kunstenaars zijn zondagmiddag aanwezig voor de publieksactiviteit “In het nieuw steken”. Bezoekers kunnen zich letterlijk door beide kunstenaars laten omkleden in een verrassende nieuwe outfit en zich in beeld laten vereeuwigen. Ook zijn er twintig landelijk bekende kunstenaars aanwezig in de haven van Schokland, en worden meerdere wandelexcursies georganiseerd. Kijk voor meer informatie op de website.

Auteur

Brenda van Olphen