Lemster skûtsje eindigt net naast podium

Sneek

Het Lemster Skûtsje is vierde geworden tijdens de laatste wedstrijd bij Sneek en eindigt daarmee ook op de vierde plek in het eindklassement.

https://twitter.com/SKSskutsjesilen/status/764080151009202177 ,,Het is jammer dat we net naast het podium eindigen'', zegt crewlid Rixt Ferdinands. ,,Je hebt zo lang derde gestaan en dan wil je daar ook op eindigen. Maar Grou ging als eerste om de bovenste boei. Ze hadden een hele goede start. We hadden al vrij snel door dat het voor ons heel moeilijk werd om die nog in te halen. Nee, mineur is er niet aan boord. Als je twee weken geleden had gezegd dat we vierde zouden worden, dan zouden we ervoor tekenen. We hebben heel constant gevaren. Bij de slechtste wedstrijd werden we negende. Het is een knappe prestatie. Helemaal omdat er acht nieuwe mensen aan boord zijn. Deze prestatie geeft ons zelfvertrouwen voor volgend jaar. We kunnen zeker terugkijken op een heel positief jaar'' De bemanning van het Lemster Skûtsje viert vanavond nog een klein feestje op het Starteiland in Sneek. Morgen varen ze terug om daarna het schip op te ruimen.

Auteur

Brenda van Olphen