Lemster skûtsje opnieuw vijfde

Elahuizen

Het Lemster skûtsje is vrijdag opnieuw vijfde geworden en staat daarmee ook vijfde in het algemeen klassement.

,,We hadden vandaag een slechte start en kwamen pas als elfde om de eerste boei'', vertelt Rixt Ferdinands, crewlid van het Lemster skûtsje. ,,Hier ontstond een mooie strijd met Earnewâld. Zij hadden geluk en kregen een goede wind. Wij bleven achter. Daarna probeerden we steeds vooraan te zeilen. En als de wind mee zit, dan lukt dat! Uiteindelijk kwamen we dus als vijfde over de finish.'' https://twitter.com/SKSskutsjesilen/status/761547216712507392 Ferdinands heeft zin in de dag van morgen. Alles is volgens haar nog mogelijk. ,,Het zonnetje gaat schijnen, windkracht 4/5 is voorspeld en we zeilen op het IJsselmeer. Dat zijn alle ingrediënten voor een mooie zeildag. Met nog vijf wedstrijden te gaan, kan er nog van alles gebeuren in het klassement. Het zijn ook zulke spannende wedstrijden. Niemand kan nu al voorspellen wie de winnaar wordt.''

Auteur

Brenda van Olphen