Duitse successen tijdens Eventing Emmeloord

EMMELOORD

Bijna negentig ruiters uit binnen- en buitenland kwamen afgelopen weekend uit in de disciplines dressuur, springen en cross-country. Het internationale event vond voor de tweede keer plaats in het prachtige natuurgebied Kuinderbos in de Noordoostpolder.

In de klasse CIC* werd de Duitse Christina Hoffmann met Finnley R winnaar. Bij de klasse CIC** ging de winst naar de Duitse Vanessa Bölting met Quilotta W. Het bestuur kijkt met grote tevredenheid terug op het tweedaagse evenement en schat in dat zeker 7000 bezoekers de wedstrijdlocatie in Bant hebben bezocht. De eerste editie van ‘De Strandhoeve Horsetacle Run’ werd gewonnen door Nick Ruijter uit Ens. Op vrijdag ging Eventing Emmeloord van start met de onderdelen dressuur en springen. Op zaterdag was de cross-country, de grote publiekstrekker. Het natuurgebied Kuinderbos is een prachtige locatie voor een paardensportevenement van deze klasse (CIC1* en 2*). De combinatie van open landschap, bos, brede zandpaden, natuurwater en de goede bodem zorgen voor perfecte omstandigheden voor paard en ruiter. Ook de ruiters waren tevreden over het uitdagende parcours met 21 hindernissen voor CIC1* en 28 hindernissen voor CIC**. Het traject in het Kuinderbos viel in de smaak bij zowel de deelnemers als het publiek. ‘Het parcours is gevarieerd en het publiek kon de wedstrijd vanaf verschillende plekken mooi volgen,’ vertelt voorzitter Harry Koopman. ‘De voorbereidingen voor dit grote, internationale evenement zijn enorm. De laatste weken is enorm hard gewerkt door vrijwilligers, samenwerkingspartners, sponsors en lokale ondernemers. Iedereen draagt zijn steentje bij, van hindernisbouw tot catering en van vormgeving tot materieel. In nauwe samenwerking met Staatsbosbeheer en hindernisbouwer Gerard Baauw hebben we het parcours in het Kuinderbos gereed gemaakt. Het terrein lag er mooi bij, het weer was prima, de sfeer was goed en we hebben veel positieve reacties gekregen. Als het aan ons ligt, krijgt Eventing Emmeloord volgend jaar een derde editie.’ Meer informatie en uitslagen: www.eventingemmeloord.nl.

Auteur

Brenda van Olphen