Dorpsfeest Bantega weer voorbij

Bantega

Het jaarlijkse dorpsfeest van Bantega is weer voorbij. Op woensdag werd het feest geopend met het hijsen van de vlag onder het gezang van het Wilhelmus.

De kinderen van de basisschool hadden daarna een spellenochtend. Woensdagavond stond Toneelvereniging ‘Op Nij Feriene’ op de planken met het stuk ‘De Godmother’ een romantische maffiaklucht over de familie Carleani. Voor de mensen die het stuk niet hebben kunnen zien: er komen nog twee uitvoeringen namelijk op zaterdag 12 november in de Hege Fonnen in Lemmer en op 19 november in Oudemirdum. Meer informatie zal worden geplaatst op : www.bantega.net/toneel/ Donderdagmiddag was de ouderenmiddag die verzorgd werd in samenwerking met De Zonnebloem. Het Volendamse duo Peter Jonk en de Dutch Vocals hebben nummers ten gehore gebracht met zowel rustige nummer als gezellige meezingers. Net als vorig jaar werd donderdagavond ingedeeld voor een gedeeltelijke (recreatieve) zeskamp avond. Aan deze avond werd het thema Après-ski feest gegeven. De buurtcaptains zijn een aantal weken van te voren ingelicht. Zo kregen zij de opdracht om op deze avond met de buurt een levend schilderij te maken op het podium. Verder zijn er nog aantal leuke spellen gedaan zoals de skilattenrace, bierpulschuiven , een quiz met spijkerslaan en bierbingo. De playbackshow op vrijdagavond is altijd een groot succes, maar liefst 27 acts hebben meegedaan. Ieder jaar wordt er weken van te voren geoefend om de mooiste acts neer te zetten. Grootse decors, horden mensen op het podium of juist met een klein clubje, danspasjes en bijpassende kleding. Op zaterdagmiddag is vanwege het weer het programma van de zeskamp iets aangepast. Doordat het de hele week had geregend was het land té nat om daar de spellen in te spelen. De winnaar van de buurtenzeskamp is geworden Middenweg team 1. In de avond speelde de coverband Barcode en DJBeene die er een leuk feestje van hebben gemaakt. Zondagmorgen verzorgde Gospelkoor Salvation de tentkerkdienst. En in de middag kon de feestweek worden afgesloten met een fiets-, of auto-oriënteringsrit.

Auteur

Brenda van Olphen