GIA Light derde in Grou

Grou

Op zaterdag 28 mei hebben de roeisters uit Rutten in GIA Light een 3 e prijs behaald, GIA’s Razende Snol werd met een roeitijd van 2:14:17 negende.

De roeirace Grou heeft een lengte van 20,75 km en is de langste wedstrijd die meetelt voor het Nationaal Kampioenschap. Met zomerse temperaturen en weinig wind leken het ideale roeiomstandigheden, maar voor de roeiers en roeisters werd de race juist door die warmte als behoorlijk uitputtend ervaren. Na de start wisten de roeisters uit Rutten direct al een aantal daarvoor gestarte sloepen in te halen. Stuurman Marcel Hagen manouvreerde de GIA Light handig twee sluisjes door en werd nauwelijks hinder ondervonden van stil komen te liggen sloepen. Met nog een paar sloepen te gaan wist GIA Light na een uur ook de Mare Australis uit Tollebeek in te halen. In het laatste gedeelte van de wedstrijd probeerde GIA Light de Lytse Bear uit Joure met een uiterste inspanning nog lang achter zich te houden, maar doordat voorafgaande aan de oversteek van het Prinses Margrietkanaal gewacht moest worden op een passerend vrachtschip, haalden de roeisters uit Joure hen uiteindelijk alsnog in. Met een roeitijd van 2:32:31 kwam GIA Light over de finish. Stuurman Marcel Hagen van de GIA Light was na afloop zeer tevreden over de behaalde gemiddelde snelheid van ruim 8 km/uur. Deze werd in de uitslag dan ook beloond met een derde prijs. Joure won de race, gevolgd door de IJsselmeerminnen uit Makkum, de Nederlands kampioen van vorig jaar. De eerstvolgende wedstrijd staat gepland op zaterdag 11 juni dat is de Kaagrace. Deze wedstrijd telt mee voor zowel de dames als de heren ook weer mee voor het Nederlands Kampioenschap.

Auteur

Brenda van Olphen