Kroegendrive met triomferende oud Lemster

Lemmer

De allereerste kroegendrive, die Bridgeclub Lemmer afgelopen zaterdag organiseerde in het centrum, is gewonnen door het echtpaar Tonie en Lenny van den Heuvel uit het Brabantse Veldhoven.

Tonie is in zuidwestelijk Friesland geen volstrekt onbekende, want hij werkte er als pastoraal medewerker in de R.K. kerk. Ooit werd hij in de Lemster Wildeman opgepikt door journalist/voetbalmakelaar John Linse (nu Oldeberkoop), als bridger een fenomeen die meteen het talent in Tonie herkende. Samen speelden ze in recordtijd in de landelijke Tweede Divisie, wat weinigen is gegeven. De winnende score was 68,32%. Albert Papôt en Ina Reitzema uit het Drentse Vries werden op de 28 spellen langs twaalf horecabedrijven tweede met 67,04%. De Friese toppers Domien Silvius (Joure) en Harry Burmania (Leeuwarden) werden derde met 65,54%, nog altijd een percentage dat niet zelden goed voor de toernooizege is. De plaatselijke `helden’ Ina Boersma en Atie van Bruggen werden vierde (65,10%) en de Jousters Dooitzen Wijnia en Wibo Dalmijn zesde (63,18%). Knap werk leverde de pas een jaar bestaande combinatie Wytske Jukema (Lemmer)/Peter Jung (Wolvega) met een elfde plaats (60,40%).De nog wel eens wisselvallig scorende Jannen Bergsma (Lemmer) en Gorter (St. Nicolaasga) deden het goed met een zestiende stek (56,43%). Er waren 84 deelnemende paren, die vanuit ’t Centrum een prachtige dag beleefden met dank vooral aan wedstrijdleider Peter Groenewegen en computervirtuoos Roel Meppelink, de meest zichtbare mensen van de organisatie.

Auteur

Brenda van Olphen