KNRM Reddingbootdag

Lemmer

De jaarlijkse KNRM Reddingbootdag staat 30 april weer op de agenda. De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij opent haar deuren op deze dag voor het publiek. De Reddingbootdag is een jaarlijks terugkerend fenomeen, dat vooral bedoeld is om iets terug te doen voor haar donateurs.

Het biedt de mogelijkheid aan “de redders aan de wal” (donateurs red.) om een kijkje in de keuken van het reddingwezen te krijgen. Als het weer het toelaat, kan er worden meegevaren op de reddingboten. Uiteraard is de open dag ook voor mensen die geen donateur zijn. De KNRM opereert zonder overheidsgelden en is dus afhankelijk van vrijwillige bijdragen. Lid worden van de KNRM kan op de dag zelf en wordt beloond met een cadeau. Op Sluisweg heeft naast de KNRM ook, traditiegetrouw, het Zeekadetkorps Lemmer haar open dag. Het opleidingsschip van de kadetten, de oude mijnenveger “Roermond” die naast het KNRM boothuis ligt, kan worden bezichtigd en men kan informatie krijgen over de activiteiten van de zeekadetten. Tot slot zal ook het brandweerkorps van Lemmer aanwezig zijn op de sluisweg voor het geven informatie en demonstraties. Voldoende reden om op zaterdag vanaf 10.00 uur langs te komen bij de Sluisweg 11b. De open dag duurt tot uiterlijk 16.00 uur. Voor KNRM en brandweer, geldt dat ze die dag operationeel inzetbaar blijven. Er is dus een kans dat, als de noodzaak daar is, de voer- en vaartuigen worden ingezet voor een calamiteit.

Auteur

Brenda van Olphen